Sosyal Medya

BaÅŸbakan Trabzon`da

Başbakan Erdoğan, partisinin Trabzon İl Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi`ne katılmak üzere eşi Emine Erdoğan ile birlikte Trabzon`a geldi.



Beraberinde Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ile birlikte ANA uçağıyla Trabzon`a gelen Başbakan Erdoğan`ı havalimanında Trabzon Valisi Nuri Okutan ve çok sayıda partilinin yanı sıra bir grup Çaykur işçisi de sevgi gösterileri ile karşıladı.

 

Sloganlardan Konuşamadı

 

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Ankara`dan korku senaryoları üreterek, gerilimler türeterek hiçbir yere varılamayacağını, çünkü bu millet neyin ne olduğunu yaşayarak çok iyi bildiğini belirterek, "Bizim lügatimizde yorulmak, rehavet, yılgınlık, bıkkınlık asla yok. Biz Türkiye`ye millete hizmet aşkıyla yürüdük, bu aşkla yürümeye devam ediyoruz" dedi.

 

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, atılan destek sloganları sebebiyle birkaç dakika boyunca konuşmasına başlayamadı. Salondaki gençlerin `Erdoğan nerede biz oradayız` sloganı üzerine Başbakan Erdoğan, "Biz buradayız, her zaman aynı yerdeyiz, hep olduğumuz yerde" diye karşılık verdi.

 

"Gençler, gözlerinizdeki ışıktan gurur duyuyorum, sizlerin aydınlığından gurur duyuyorum, bu heyecandan, coşkudan dolayı gurur duyuyorum. Sadece ben değil tüm Türkiye sizinle gurur duyuyor" diyerek konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, "Sizler Türkiye`nin yarınlarısınız geleceğisiniz bitmez tükenmez enerjisisiniz. Siz Türkiye`nin hizmet aşkıyla yanıp tutuşan yüreğiniz. Siz Türkiye`nin gurursunuz, siz Türkiye`siniz" ifadelerini kullandı.

 

Kara Günleri Dağıttık

 

Türkiye`yi il il dolaştığını, kongrelere katıldığını belirten Erdoğan, "Bugün Trabzon`daki şu coşku, heyecan diğer illerde de aynı şekilde vardı. Yıl 2001. O günlerde Türkiye bir yangın yeri. Türkiye tarihinin en ağır finansal krizini yaşıyordu.

 

Bunu yaşadığı dönemde ekonomimin bütün göstergeleri, dengeleri, alt üst olmuş, siyaset çözüm üretemiyor. Faizler almış başını gitmiş, dükkanlar kapanıyor, kepenkler iniyor, fabrikaların bacası tütmüyor. Her gün binlerce kişi işinden atılıyor, işiz kalıyor, yoksulluk çığ gibi büyüyor. Türkiye`nin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor.

 

İşte o kara bulutları dağıtmak için AK Parti`yi kurduk. O yılın Kasım ayında Trabzon`a geldim ve hemşehrilerimize seslendim. Rahmetli Adnan Menderes de aynı yerden halka hitap etmiş ve sonunda `Yeter söz milletindir` demişti.

 

Yıllar sonra yeni bir demokratikleşme hamlesinin arefesinde, aynı balkondan Trabzonlulara seslendim. O gün Trabzon meydanında adeta gürleyen tarihi kalabalığa `Yeter, söz de karar da milletindir` demiştim. Yeni ogün, "Biz barışın sevginin temsilcileriyiz. Dürüst ve inanılır olmanın mücadelesindeyiz.

 

Bir rahmet rüzgarı esiyor, ben bunu sizin gönüllerinizde görüyorum, bakışlarınızda okuyorum demiştim. Allah`a çok şükür, o gün 2001 Kasımında Trabzon`da gördüğüm heyecan bugün de aynı şekilde Trabzon`da devam ediyor. O gün Trabzon gibi Türkiye`nin 81 ilinde `Yeter, söz de karar da milletindir` diye haykırmıştık. Çok şükür bugün de Türkiye bu sözün arkasında duruyor. Bugün de söz de karar da milletindir diyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.